Wij vinden het belangrijk dat leden van Scouting St. Bernulphus in een sociaal veilige omgeving leuke en uitdagende Scoutingactiviteiten kunnen doen. Op deze pagina vindt u informatie over hoe wij binnen onze groep de sociale veiligheid organiseren en handhaven.

Gedragscode

Binnen onze vereniging hanteren wij dezelfde gedragscode als ScoutingNL (de overkoepelende organisatie van scoutingverenigingen in Nederland).

Gedragscode ScoutingNL
GedragscodeScoutingNL_20200929.pdf
Adobe Acrobat document 366.3 KB

Nieuwe vrijwilligers
Nieuwe vrijwilligers of mensen die de groep willen ondersteunen hebben altijd eerst een oriënterend gesprek met onze groepsbegeleider/groepsvoorzitter (of plaatsvervanger). Indien relevant worden daarbij referenties opgevraagd. Daarna volgt een proefperiode van drie maanden, waarin o.a. ook een VOG wordt aangevraagd (zie hierna).

Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Al onze vrijwilligers (ongeacht of zij wel of niet met jeugdleden omgaan) zijn VOG-plichtig. Voor elke vrijwilliger vragen wij daarom een gratis VOG aan. Mochten zij deze niet toegekend krijgen nemen wij afstand van de betreffende vrijwilliger en is deze niet welkom op onze vereniging.